У Франції створили найвищу у світі Ейфелеву вежу з сірників – її висота 7,2 метра
Фото: Richard Plaud

Річард Плауд із Франції створив Ейфелеву вежу висотою 7,2 метра. Книга рекордів Гіннеса офіційно визнала цю конструкцію як найвищу у світі споруду, зроблену з сірників, пише The Guardian.

Плауд витратив 4200 години, понад 7000 сірників і 23 кг клею на створення цього проєкту. "Протягом восьми років я завжди думав, що будую найвищу конструкцію із сірників", — сказав він.

Спочатку Книга рекордів Гіннеса заявила французу, що його конструкція не відповідає вимогам, оскільки він не використовував сірники, які були у продажу.

Чоловік почав використовувати комерційні сірники, відрізавши кожному "голову". Однак згодом він втомився від цього процесу й звернувся до виробника, щоб купити просто дерев'яні палички. Саме це змусило представників Книги рекордів відмовити Плауду. Через декілька днів організація змінила свою думку.

"Ми дуже раді, що можемо схвалити цю роботу. Ми визнаємо, що були занадто суворими щодо типу сірників, необхідних для цієї спроби, і спроба Рішара дійсно є офіційно дивовижною", — зазначив представник Книги рекордів Гіннеса Марк Маккінлі.

Плауд сподівається виставити свою вежу в Парижі до Олімпіади в липні. Попередній світовий рекорд належав Туфіку Дахеру з Лівану, який побудував Ейфелеву вежу заввишки 6,53 метра у 2009 році.