У Греції зачинили готель через французьких постільних клопів
Фото: Unsplash

Готель, розташований на Афінській Рив'єрі, зачинив одне крило будівлі через те, що в номерах виявили навалу постільних клопів, повідомляє Greek City Times.

За словами Грецької асоціації працівників харчової промисловості та туризму, існує прямий зв’язок з епідемією клопів, яка нещодавно охопила Париж. "Очевидно, що деякі з наших гостей, переважно з Франції, перенесли комах, і, на жаль, вони застрягли в готелі", — заявив президент асоціації Гіоргос Хоцоглу.

Проблему з комахами наразі виявили лише в одному готелі, його назву не розголошують. Хоцоглу пояснив, що клопів знайшли в матрацах, які згодом спалили. Однак часта заміна матраців може бути надто дорогою для малих і середніх готелів, додали в асоціації.

За даними фахівців, укус клопа не загрожує захворюванням, проте він неприємний, викликає свербіж, призводить до порушень сну та погіршення настрою.

Про поширення клопів у Франції стало відомо у жовтні. Тоді користувачі соцмереж показували відео з комахами, яких добре видно на сидіннях у вагонах паризького метро та на спинках крісел кінотеатрів.

Згідно з нещодавнім дослідженням французького агентства охорони здоров'я ANSES, приблизно 10% домогосподарств Франції були заражені клопами в період з 2017 до 2022 року.

До поширення клопів, як стверджують вчені, призвело те, що за останні десятиліття люди стали їздити більше і далі, ніж раніше, мимоволі перевозячи клопів у багажі, а популяції комах стали стійкішими до інсектицидів.