У Києві на ВДНГ відбудеться фестиваль "Книжкова країна" з ярмарками й іграми
Фото: ВДНГ

У Києві на ВДНГ 25-28 квітня відбудеться фестиваль "Книжкова країна" що об’єднає найбільші українські видавництва, профільні компанії, авторів і літературних критиків, блогерів.

Гості фестивалю зможуть відвідати великий книжковий ярмарок, поспілкуватись із письменниками, взяти участь у майстер-класах, послухати дискусії експертів і лідерів думок, побачити улюблених зірок, цікаво й корисно провести час в освітній та ігровій зонах.

У межах "Книжкової країни" в першому павільйоні й на головній площі ВДНГ відбудеться книжковий ярмарок, де буде представлена література близько 100 українських видавництв: це "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА", "Видавництво Старого Лева", "КСД", "Наш Формат", "Віват", "Ранок", "Лабораторія" тощо.

На фестивалі також створять Освітній простір — окремий майданчик з освітньою літературою та канцтоварами. Тут пропонуватимуть підручники й посібники, шкільне приладдя, матеріали для творчості й аксесуари для книголюбів. Крім того, у цій зоні проходитимуть майстер-класи та тренінги для дітей, батьків і вчителів.

"Книжкова країна" — не просто літературний захід. Ми свідомо розробляємо програму так, щоб вона була цікава не лише затятим читачам, але й людям, які лише знайомляться зі світом літератури, і щоб щось цікаве для себе знайшли як дорослі, так і діти", — зазначила керівниця фестивалю Людмила Фіть.

Окремо на фестивалі працюватиме сцена з презентаціями та зустрічами з гостями, де відомі українські діячі проведуть публічні читання улюблених книжок, а автори представлять новинки.

Крім того, на "Книжковій країні" створять простір для настільних ігор, де можна буде позмагатися в настолках від українських видавців. А для найменших гостей на спеціальному майданчику влаштують квести, тематичні ігри, а також спілкування з дитячими письменниками.

Також на фестивалі діятиме благодійний стенд, де можна буде передати книжки в Міжнародний центр підтримки жінок і дітей "Місто добра" та Національну дитячу спеціалізовану лікарню Охматдит.