В Україні випустили кулінарну книгу за всесвітом "Відьмака"
Фото: Мальопус

Видавництво "Мальопус" випустило книгу кулінарних рецептів, натхненну серією відеоігор "Відьмак". Український переклад виконали Олександра та Юрій Поворозники.

"Здійсніть кулінарну мандрівку фантастичним світом "Відьмака" завдяки довершеним рецептам, натхненним місцинами, персонажами та легендами з гри", — пишуть у видавництві.

Фото: Мальопус / Instagram
Фото: Мальопус / Instagram

Книга містить вісімдесят "поживних" рецептів – "від ситних страв та міцних напоїв із корчем і до розкішних бенкетів для застілля з друзями". "Вони дають змогу шанувальникам скуштувати неповторні страви, що на них може натрапити відьмак, мандруючи селами в пошуках чудовиськ та монет", —  розповідає команда "Мальопусу".

Фото: Мальопус / Instagram
Фото: Мальопус / Instagram

Ілюстроване видання також містить велику передмову від автора циклу романів "Відьмак" Анджея Сапковського. Рецептами діляться авторки кулінарних блогів Nerds’ Kitchen та Witcher Kitchen Аніта Сарна і Кароліна Крупецька. 

Книга коштує 800 гривень. Замовити її можна за посиланням.

Фото: Мальопус / Instagram
Фото: Мальопус / Instagram

"Відьмак" — серія з шести фантастичних романів і 15 оповідань, написаних польським письменником Анджеєм Сапковським. Сюжет обертається навколо однойменного "відьмака" Геральта з Рівії. У творах Сапковського "відьмаки" — це мисливці на звірів, які в молодому віці наділяються надприродними здібностями для боротьби з дикими звірами та чудовиськами.

Ці книги були перекладені 37 мовами та продані понад 15 млн примірників по всьому світу станом на грудень 2019 року. Вони також були адаптовані до фільму (The Hexer), двох телесеріалів (The Hexer та The Witcher), серії відеоігор й серії коміксів. Відеоігри стали ще успішнішими: станом на травень 2020 року було продано понад 50 мільйонів копій.