У Києві планують збудувати тунель з Оболоні на Троєщину
Фото: Unsplash

У Києві планують збудувати тунель довжиною 6,36 км з Оболоні на Троєщину. Наразі триває проєктування цього маршруту. Про це повідомили виданню "ТиКиїв" у Департаменті транспортної інфраструктури.

Згідно з концепцією тунель повинен починатися з Великої Кільцевої на Оболоні, відрізок якої добудували наприкінці 2023 року. Далі він пролягатиме через Дніпро і дійде до житлового масиву Троєщина.

Вихід із тунелю на лівому березі розділять на дві дороги. Одна з них вестиме на Бровари, а інша — пролягатиме по лівому берегу, щоб замкнути Кільцеву дорогу навколо Києва.

Маршрут протягнеться приблизно на 6,36 км. У Департаменті транспортної інфраструктури поки не кажуть приблизної вартості такого масштабного проєкту.

За словами мера Києва Віталія Кличка, коли держава побудує тунель, тоді зменшиться транспортне навантаження на дорогах столиці та кількість транзитного транспорту, що прямує через центр міста та мости через Дніпро. Зокрема, тунель також позитивно вплине на екологію в місті, зменшивши загазованість, додав Кличко.