У Китаї стратили пару, яка викинула двох дітей із вікна багатоповерхівки
Фото: Weibo

У Китаї стратили пару за те, що вони викинули двох дітей з вікна багатоповерхівки. Ця історія викликала обурення в усій країні, пише CNN.

Чоловіка та його дівчину визнали винними у вбивстві дітей від його першого шлюбу. Вони інсценували нібито випадкове падіння малят із житлової багатоповерхівки в південно-західному мегаполісі Чунцин, щоб "мати можливість створити нову сім'ю".

Батько дітей Чжан Бо завʼязав стосунки з Є Ченчен. Спочатку він приховував факт того, що одружений і має дітей. Коли Є дізналася про це, чоловік розлучився зі своєю дружиною.

Зазначається, що Є вважала двох дітей Чжана "перешкодою" для їхнього одруження та "тягарем для майбутнього спільного життя". Вона неодноразово закликала Чжана вбити малюків і погрожувала розірвати стосунки з ним, якщо він цього не зробить.

Після змови з Є в листопаді 2020 року Чжан викинув свою дворічну доньку й однорічного сина зі своєї квартири на 15-му поверсі, коли ті гралися біля вікна спальні. Пару засудили до страти ще у грудні 2021 році, проте виконали наказ суду тільки зараз. Їх умертвили смертельною інʼєкцією.

Верховний суд заявив, що злочин пари "серйозно ставить під сумнів правові й моральні принципи", назвавши мотиви злочину "надзвичайно огидними" й "особливо жорстокими".

Новина про їхню страту зібрала сотні мільйонів переглядів у китайській соціальній мережі Weibo, де це стало головною темою. Китай не надає прозорої інформації про загальну кількість страчених, але вважається, що ця країна лідирує у світі за кількістю страчених і засуджених до смертної кари щороку.