У Лондоні на аукціоні продадуть сценарій "Зоряних війн", який належав Гаррісону Форду
Фото: Excalibur Auctions

У Лондоні на аукціоні Excalibur Auctions продадуть сценарій до фільму "Зоряні війни". Цей примірник належав актору Гаррісону Форду, який залишив його в орендованій лондонській квартирі в 1976 році, пише BBC.

Аукціон відбудеться вже 17 лютого. Лот оцінюють у 8000-12 000 фунтів стерлінгів. Цей примірник є четвертою чернеткою сценарію до "Зоряних війн". Тоді фільм ще мав назву "Пригоди Люка Старкіллера". 

У примірнику йдеться про персонажів та сцени, які не увійшли до остаточного варіанта стрічки. Він неповний і не переплетений, а його сторінки — різного кольору. Різнобарвні сторінки зазвичай є правками до білих. А на звороті сценарію є запис про зустріч за участю продюсера "Зоряних війн" Роберта Воттса в готелі "Браунс" на Довер-стріт.

Фото: Excalibur Auctions
Фото: Excalibur Auctions

Сценарій залишився у квартирі на Елджин Кресент (Ноттінг-Гілл), яку Форд винаймав у 1976 році. Власники житла розповіли, що актор був "чудовим орендарем, дуже охайним". Вони також згадали, що Форд купив нові рослини для їхнього саду, а також був на першому дні народження сина.

Аукціоніст Excalibur Auctions Джонатан Тороде сказав, що "Зоряні війни" тоді ще не вийшли на екрани й ніхто не мав "жодного уявлення про те, наскільки вони будуть масштабними".

"Зворушлива передісторія цих предметів додає ще більшої привабливості для завзятих шанувальників "Зоряних війн", і ми очікуємо величезного інтересу з усього світу", — додав він.

Власники квартири також виставили на аукціон інші предмети зі знімань: перелік дзвінків, розклад знімання та рукописну записку від Форда.

Фото: Excalibur Auctions
Фото: Excalibur Auctions