У Лондоні занедбану вікторіанську церкву реконструюють під архітектурну студію
Фото: Dezeen

Архітектурне бюро Tigg + Coll Architects у Лондоні перетворило частину покинутої місіонерської церкви на архітектурну студію, а решту будівлі планується перетворити на будинки. Автори проєкту вже завершили першу фазу реконструкції. Про це пише Dezeen.

Фото: Dezeen
Фото: Dezeen

Архітектурна студія займатиме третину церкви, розташувавшись на двох поверхах. Завдяки гнучкому плануванню перший поверх зможе функціонувати у вигляді відокремлених зон та як єдиний простір. Автори проєкту планують розмістити там кухню, бібліотеку з матеріалами та місця для робочих зустрічей.

Фото: Dezeen
Фото: Dezeen

Підхід архітекторів Tigg + Coll полягав у тому, щоб повернути будівлі первісну структуру та знайти розумні способи підкреслити її історію та архітектурні особливості.

"Ми живемо в епоху, коли особливо важливо демонструвати, як принцип модернізації може не тільки бути прагматичним й економічно ефективним вибором, а й створювати надзвичайно теплі, характерні та гарні простори для роботи, відпочинку й загалом для життя ", – сказав засновник архітектурної студії Девід Тігг.

Фото: Dezeen
Фото: Dezeen

У будинку замінили скло, пошкоджені ділянки цегляних стін були відремонтовані, а сталеві конструкції всередині церкви – пофарбовані в бірюзовий колір.

Архітектори встановили надбудову, щоб забезпечити робочий простір першого поверху відкритою структурою, сформованою з блоків, клеєних дерев'яних балок і сталевих двотаврових балок, пофарбованих у трохи блідіший відтінок бірюзи.

Фото: Dezeen
Фото: Dezeen

Підлога візуально відступає від вікон, у той час як нові мансардні вікна збільшують загальний рівень денного світла, що проникає всередину.

За словами засновника архітектурної студії, разом з командою вони хотіли мати спокійний офіс, який би підіймав настрій, надихав і не нагадував типове робоче середовище.