У Лондоні знімуть фільм про хлопчика зі Львова, який отримав 80% опіків під час російської атаки
Фото: Romchyk.thefilm

Кіномитці у Лондоні розпочинають роботу над зйомками короткометражного художнього фільму на основі реальних подій – "Ромчик. Мрії не спалити". Фільм про Романа Олексіва — хлопчика зі Львова, який у 8-річному віці втратив матір та отримав опіки 80% тіла під час російської атаки по Вінниці. Про початок зйомок повідомив батько Романа Ярослав Олексів на своїй сторінці у Facebook.О

"У світі, охопленому конфліктами, цей короткометражний фільм є свідченням незламності людського духу. Це не просто історія одного хлопчика, це також історія мільйонів дітей, чиє життя ніколи не буде таким, як раніше, через війну", – пишуть автори фільму.

Фільм буде розповідати про життя, травми та втрати Романа Олексіва, а також про його мрію — стати професійним танцюристом.

На сторінці проєкту пишуть, що роботу над фільмом почали ще у лютому 2024 року, і наразі він перебуває на стадії підготовки. Самі зйомки планують розпочати в травні, а завершать роботу над фільмом уже в липні.

Автори планують подати стрічку на участь у престижних європейських та американських кінофестивалях, зокрема у Берліні, Каннах, Венеції, Санденсі, штаті Трайбека.

"Ромчик. Мрії не спалити" — це короткометражний фільм магістратури Лондонського університету Голдсмітса. Автором ідеї для фільму є український продюсер Костянтин Бідненко, разом з ним над проєктом працюють ще п’ятеро митців з різних країн світу.