У Львівському парку відреставрували столітній МАФ
Фото: NE:Urban

У Стрийському парку Львова відреставрували павільйон Східних торгів ХХ століття, який перебував у занедбаному стані. У відновленій споруді тепер працює мережа пекарень. Поряд будівлею облаштували зону для відпочинку з альтанкою та дитячим майданчиком. Про це повідомляє NE:Urban.

Долучайтесь до нас на Facebook та беріть участь в дискусіях

За інформацією NE:Urban, сторічна споруда була виставлена на аукціон в травні 2023 року. Під час торгів сума оренди 25 м2 зросла з 2,865 до 100,101 грн на місяць.

"В умовах аукціону було вказане цільове призначення об'єкта та відсутність можливості його приватизації. Відновлення повинно було відбуватись згідно з архівними документами. Роботи провели REPLUS BUREAU", – пишуть у виданні.

В оновленій споруді тепер працює мережа пекарень "Львівські Круасани".

Фото: NE:Urban
Фото: NE:Urban

Заклад мав відкритись ще наприкінці 2023 року, але під час його реставрації були знайдені написи польською мовою, які потрібно було детально вивчити та зберегти. Через них рестораторам довелося коригувати проєкт.

За словами генерального директора "Львівських круасанів" Андрія Галицького, занедбаний павільйон — це доволі привабливе місце для нового ресторану. "Оскільки пропозицій купівлі нерухомості в цьому парку немає, єдиний шлях – відкрити заклад шляхом участі в аукціоні з оренди приміщення від Львівської міської ради".

Фото: NE:Urban
Фото: NE:Urban

Разом зі спорудою була відреставрована занедбана дерев’яна альтанка.

Історичний павільйон зберігся у Стрийському парку з часів Східних торгів – щорічної міжнародної виставки, яка проходила у Львові з 1921 до 1939 роки.