У Львові таблички на зупинках  громадського транспорту оновлять за єдиним дизайном
Фото: ЛМР

У Львові зупинки громадського транспорту оновлюватимуть за єдиним стандартом, повідомляє Львівська міська рада.

Напередодні затвердили дизайн типової таблички з назвою зупинки громадського транспорту і відповідних дорожніх знаків. Йдеться про розміри, типові піктограми, стандарти шрифтів, кольорів, відступів та правила їх розміщення на табличках і дорожніх знаках.

Як розповів керівник управління вуличної інфраструктури ЛМР Павло Сирватка, стандарт був розроблений раніше і на частині міських зупинок інформація розміщена вже у відповідному дизайні. Це робили як експеримент під час оновлення інформації на зупинках громадського транспорту. А тепер розповсюдять і на всю львівську громаду.

"Оскільки інформація на цих "експериментальних" зупинках є зрозумілою і читабельною, тому було прийнято рішення затвердити стандарт і використовувати надалі", — зазначив Павло Сирватка.

На розробку стандарту бюджетні кошти не залучалися. Його для міста створив дизайнер Єгор Каліберда. Зокрема, він є автором карти схеми руху електротранспорту, періодично її оновлює. У Львівській громаді є 1102 зупинки громадського транспорту.