У Львові відкрили найбільший центр протезування в країні
Фото: GIZ

Сьогодні міністерка економічної співпраці та розвитку Німеччини Свенья Шульце разом із міським головою Львова Андрієм Садовим офіційно відкрили Центр Протезування та Ортезування UNBROKEN.

"Мене дуже вразило, скільки людей в Україні зазнали тяжких поранень внаслідок російських ударів – і кожного дня цієї жорстокої війни їх кількість зростає. В майбутньому понад 1200 пацієнтів щорічно отримають тут найсучасніші протези. Також триває підготовка спеціалістів, яких так не вистачає, — тих, що можуть виготовляти протези", – пояснює Інґрід-Ґабріела Хофен, членкиня правління Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GmbH.

Цікаво про здоровий спосіб життя на YouTube-каналі LIGA Life

Фото: GIZ

В одноповерховій будівлі загальною площею 1000 квадратних метрів розміщено центр виготовлення протезів, аудиторії для навчання та досліджень, кімнати для примірки та випробування протезів пацієнтами, а також внутрішній дворик для відпочинку.

Фото: GIZ

За словами генерального директора Першого медоб’єднання Львова Олега Самчука, новостворений Центр протезування та ортезування UNBROKEN збільшить потужності виробництва протезів в Україні. А значить — допоможе українцям, які потребують штучних кінцівок, швидше їх отримати.

Фото: GIZ

Серед іншого, центр розроблятиме матеріали для національної програми підготовки українських тренерів із протезування, які зможуть передавати свій досвід майбутнім фахівцям та збільшувати кількість спеціалістів у цій галузі.

Будівля розрахована на 30 робочих місць. Центр виготовлятиме близько 1200 протезів на рік.

Фото: GIZ
Фото: GIZ