У Мадриді постелили асфальт із запахом манго. Жителі скаржаться на різкий запах
Фото: Unsplash

Під час реконструкції сотень доріг у Мадриді влада міста вирішила постелити асфальт на вулицях із запахом манго, що викликало обурення містян. Про це повідомляє Еuronews.

Долучайтесь до нас на Facebook та беріть участь в дискусіях

Муніципалітет прагнув перебити запахом манго неприємний запах свіжого асфальтобетону.

На заводі до суміші додають рідкий ароматизатор. Після вкладання покриття запах може відчуватися протягом двох-чотирьох тижнів. На інших вулицях планують експериментувати з іншими запахами, зокрема цитрусовими та квітковими.

Містяни не оцінили таку ініціативу та почали скаржитися, одна мешканка сказала, що запах був настільки сильним, що вона відчула запаморочення і їй довелося закрити вікна.

Крім того, що не всім подобається запах асфальту, деякі жителі Мадрида критикували міську раду за те, що не висаджують справжні фруктові саджанці, адже дерева також пом’якшують високі літні температури.

За останні два роки влада вирубала майже 9000 дерев. Мер Мартінес-Альмейда відповів на критику в соціальних мережах, заявивши, що за останні два роки було висаджено 5000 дерев. Але 90% з них були висаджені за межами Мадриду.

Згідно з нещодавнім дослідженням ЄС збільшення лісового покриву до 30% у європейських містах може зменшити смертність, пов’язану з ефектом "острова тепла", коли тепло затримується між високими будинками та поглинається асфальтом і бетоном.

Оскільки на Європу чекає чергове літо жахливої ​​спеки, дерева як ніколи важливі для пом’якшення смертельних наслідків.