У Південній Кореї чоловік напав на продавчиню магазину, бо подумав, що вона феміністка
Фото: Unsplash

У Південній Кореї чоловіка заарештували за нічний напад на працівницю мінімаркету. Він подумав, що дівчина була феміністкою, оскільки мала коротку стрижку, повідомляє BBC.

На записах із камер відеоспостереження видно, як чоловік віком 20 років заходить до магазину в південно-східному місті Чінджу після опівночі та б’є жінку руками та ногами. Він також напав на іншого клієнта, віком 50 років, який намагався втрутитися.

Поліція заявила, що він напав на жінку через те, що в неї було коротке волосся, і тому припустив, що вона була феміністкою. "Оскільки у вас коротке волосся, ви, мабуть, феміністка. Я шовініст, і я вважаю, що феміністки заслуговують на напад", — сказав він, згідно з даними поліції.

Зловмисник продовжував напад, поки його не зупинили правоохоронці, які прибули на місце події. Влада повідомила, що нападник був у стані алкогольного сп’яніння, а раніше у нього діагностували шизофренію, яку чоловік лікував.

Через побиття 20-річна жінка отримала травму вуха та зв’язок, але її життю нічого не загрожує. 50-річний чоловік, який намагався вступитися за жінку, отримав переломи обличчя та плеча після того, як зловмисник вдарив його стільцем.

Наразі нападник перебуває під арештом. Частину звинувачень він заперечує та говорить, що був п’яний, через що не все пам’ятає.

Серед економічно розвинутих країн Південну Корею часто називають однією з найгірших країн для жінок, що працюють, оскільки там ще є проблеми з гендерною рівністю.

Антифеміністичні настрої в країні також зросли останніми роками, особливо серед молодих чоловіків, які вважають, що вони опинилися в невигідному становищі через зворотну дискримінацію.

Жінки з коротким підстриженим волоссям раніше ставали об’єктом нападок у Південній Кореї, де багато женоненависників асоціюють зачіску з фемінізмом, терміном, який прирівнювали до чоловіконенависництва.

У 2021 році під час кампанії солідарності жінки демонстрували свої короткі зачіски на захист олімпійської лучниці, яка виграла кілька золотих медалей на Іграх у Токіо, але зіткнулася з образами в інтернеті через коротке волосся.