У Рівному збудують котеджне містечко для поранених військових — фото
Фото: Рівненська обласна державна адміністрація

На території Рівненського обласного госпіталю ветеранів війни планують побудувати модульне котеджне містечко для поранених військових. Про це повідомляє Рівненська обласна державна адміністрація.

Підписуйтесь на корисний легкий контент в Instagram

Проєкт буде реалізовано в межах співпраці Нової пошти з Рівненською обласною державною адміністрацією та Рівненською обласною радою. Відповідно до умов меморандуму Нова пошта закупить та доставить 10 модульних житлових будинків на територію госпіталю.

"Кожен будинок розрахований на двох людей, які житимуть там під час лікування або реабілітації в госпіталі. Він матиме автономні системи опалення, сучасне планування й оздоблення. У ньому передбачена кухня з холодильником, вітальня з телевізором, набором м’яких меблів, окремі дві спальні кімнати, ванна кімната", – повідомляють у держадміністрації.

Під час проєктування та облаштування будинків будуть враховані всі потреби людей з інвалідністю.

Зокрема: дверні прорізи, пандуси, сходинки, поручні, туалети та інші елементи приміщення забезпечать легку маневровість для людей на кріслах колісних; системи безпеки (пожежна та газова сигналізації, сигнали евакуації) матимуть візуальні сигнали або вібраційні оповіщення, доступні для сприйняття людьми з порушеннями слуху; санітарне приміщення обладнають аварійною сигналізацією та системою оповіщення з врахуванням потреб осіб із порушеннями зору та слуху.

Розташують модульне котеджне містечко в сосновому бору в екологічно чистій зоні в безпосередній близькості від залізничної станції і автомобільної траси.