У Сеулі скасовано балет за участю проросійської танцівниці Світлани Захарової
Фото: InArts Production

У Південній Кореї був скасований показ балету "Modanse" за участю російської прими-балерини українського походження Світлани Захарової через дипломатичні суперечки щодо її підтримки російської воєнної агресії на території України, про це йдеться у виданні The Korea Times.

Ще 4 березня посольство України в Кореї виступило із заявою скасувати балет, заявивши, що виступ балетної трупи країни-агресора є рівнозначним виправданню несправедливого вторгнення Росії та применшенню страждань українського народу.

Тому сьогодні, 15 березня, центр, підпорядкований Міністерству культури, спорту і туризму, оголосив про скасування вистави.

"З жалем повідомляємо вам, що корейська частина "Modanse" була скасована з міркувань безпеки як глядачів, так і артистів. Ми щиро перепрошуємо перед усіма глядачами, які очікували цього виступу, і просимо вас з розумінням поставитися до цього ", – йдеться в повідомленні центру про скасування.

Вебсторінку, на якій зображено "Modanse", було видалено з вебсайту Центру мистецтв Сеула після повідомлення.

Тим часом з 16 до 18 квітня в Центрі сценічних мистецтв Sejong планується "Гала-концерт балету Великого театру", ще одне шоу за участю танцюристів російської державної балетної трупи.

Центр Sejong, підконтрольний столичному уряду Сеула, заявив, що рішення про продовження або скасування виступу приймає організатор, приватна компанія Ballet & Model.