Біля Шулявського мосту оновлюватимуть підземний перехід і транспортну розв’язку за 34 млн
Фото: Вікіпедія

У КМДА збираються реконструювати підземний перехід і транспортну розв’язку біля Шулявського шляхопроводу за 34,4 мільйона гривень. Відповідний тендер з’явився на Prozorro.

Йдеться про роботи на перетині проспекту Перемоги з вулицею Гетьмана в Солом’янському та Шевченківському районах. За умовами тендеру, виконати реконструкцію підземного пішохідного переходу й транспортної розв’язки мають до кінця 2023 року.

Зокрема, перехід планують обладнати чотирма ліфтами. Також у переході проведуть демонтажні роботи, очистять дощоприймачі, розберуть облицювання стін із керамічних глазурованих плиток і накривні елементи парапету. Планують пофарбувати стелю і покласти нову тактильну й керамічну плитку.

"За ці гроші можна було побудувати 10 світлофорних обʼєктів на найбільш небезпечних нерегульованих перехрестях міста. Або продублювати наземними переходами 10 перехресть із підземними", — коментують в ініціативі "Пасажири Києва".

Депутатка Київради та співзасновниця БФ "Солом'янські котики" Ксенія Семенова нагадала, що у 2019 році надземний перехід на проспекті Любомира Гузара обладнали ліфтами, "які працюють коли як".

Водночас як вдалий приклад безбар’єрного підземного переходу без ліфтів депутатка назвала оновлений перехід на Караваєвих дачах.