Замість МАФів на Шулявці та "Героїв Дніпра" облаштують громадські простори — фото
Фото: КМДА

На територіях біля станцій метро "Шулявська" й "Героїв Дніпра" в Києві, звідки демонтували МАФи, облаштують громадські простори, повідомили в КМДА.

В міськраді відзначили, що це будуть "якісні громадські простори з озелененням".

"Актуальним залишається запит мешканців на облаштування елементів громадського простору та зелених зон, створення яких унеможливлене перенасиченням вулиць тимчасовими спорудами", — йдеться у повідомленні.

Фото: КМДА
Фото: КМДА

У лютому "Київзеленбуд" оприлюднював відео, яке візуалізує концепцію громадського простору біля "Героїв Дніпра".

Вони запропонували розбити простір на кілька зон: вихід з метро, трамвайна зупинка з кільцевою розв’язкою та безпосередньо зона відпочинку.

"Кожна локація матиме свої особливості, проте поєднуватиметься геометричною розбивкою та відповідно підібраними рослинами", — зазначають в "Київзеленбуд". 

Від метро вестиме алея зі сріблястих кленів Laciniatum Wier. Всередині трамвайного кола пропонують створити мавританський газон. Зокрема, зону відпочинку засадять кущами, багаторічниками та злаковими. У кожній зоні планують висадити мультиштамбову сакуру, а дерева пропонують підсвітити.

У липні 2022 року Рада оборони міста Києва ухвалила рішення про демонтаж МАФів, що розташовані біля входів та виходів до станцій метро, уздовж шляхів у напрямку станцій метро задля безперешкодного доступу до укриттів під час повітряної тривоги.

Натомість замість МАФів на бульварі Миколи Міхновського, біля станції метро "Політехнічний інститут" та на вулиці Вишгородській, де МАФи були демонтовані, прибрали та облаштували територію.