У США оголосили переможців кінопремії "Золотий глобус-2024"
Фото: Golden Globe

У ніч на 8 січня в Лос-Анджелесі в США пройшла 81-а церемонія вручення премії "Золотий глобус-2024". Головну нагороду здобув фільм "Оппенгеймер", йдеться на сайті премії.

Головним ведучим церемонії був американський стендап-комік Джо Кой. Цього року до 25 номінацій додали дві нові категорії — "Кінематографічні й касові досягнення в кіно" та "Найкращий виступ у стендап-комедії на телебаченні".

Саме за касові досягнення кінокритики відзначили фільм Грети Гервіг "Барбі", світові касові збори якого перевищили 1 мільярд доларів. Також Біллі Айліш здобула перемогу в номінації "Найкраща оригінальна пісня" за пісню "What Was I Made For?" у "Барбі". 

Фото: EPA
Фото: EPA

У багатьох основних категоріях відзнаки здобув фільм "Оппенгеймер" Крістофера Нолана: "Найкраща драма", "Найкраща чоловіча роль" для Кілліана Мерфі, "Найкраща чоловіча роль другого плану"для Роберта Дауні-молодшого, "Найкраща оригінальна музика" для Людвіга Геранссона. Зокрема, Нолану фільм приніс статуетку в номінації "Найкращий режисер".

Фото: EPA
Фото: EPA

Водночас у номінації "Комедія чи мюзикл" перемогу здобула стрічка "Бідолахи", у номінації "Комедійний серіал" — "Ведмідь", а в номінації "Драматичний серіал" — "Спадкоємці".

Найкращим фільмом іноземною мовою стала "Анатомія падіння", лідером серед анімаційних фільмів обрали "Як ти живеш?" Хаяо Міядзакі.

Зокрема, Лілі Гладстон отримала нагороду в номінації "Найкраща актриса" за роль у драмі "Вбивці квіткової повні". Гладстон стала першою акторкою з корінного населення, яка була номінована на премію "Золотий глобус".

Фото: EPA
Фото: EPA