У США за рекордними цінами продали гітару і сигарети соліста гурту Nirvana Курта Кобейна
Фото: MTV

У США в Нешвіллі на аукціоні за рекордними цінами продали пачку сигарет та електрогітару Fender Mustang для лівої руки соліста гурту Nirvana Курта Кобейна, повідомляє Euronews.

Цікаво про здоровий спосіб життя на YouTube-каналі LIGA Life

Невідкрита пачка сигарет American Spirit, що належала Кобейну, імовірно, стала найдорожчою пачкою сигарет в історії — її продали за $5 200. Ця ціна значно перевищує очікувані $800–$1200.

"Ментолові American Spirit були улюбленою маркою покійної рок-зірки. Цю пачку врятував сусід Кобейна по кімнаті в реабілітаційній клініці у Лос-Анджелесі, де Кобейн пробув кілька днів, перш ніж накласти на себе руки", — йдеться в описі лота.

Фото: julienslive
Фото: julienslive

Електрогітару Fender Mustang для лівої руки, на якій Курт Кобейн востаннє грав у Мюнхені в 1994 році, продали за $1 587 500.

"Це справді культова гітара, оригінальні струни та оригінальний гітарний ремінь із чорною маскувальною стрічкою, що прикриває назву бренду Fender, тому що Курт не любив брендинг", — сказав Мартін Нолан, виконавчий директор Julien's Auctions.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Julien's Auctions (@juliens_auctions)

На аукціоні продали також інші речі артиста. Джинси, які співак носив у кліпі "Heart-Shaped Box", продали за $412 750. Вручну намальований ескіз і написаний текст пісні Smells Like Teen Spirit — за $91 000. Жовтий кардиган — за $13 000.

Усі речі спочатку були у сусіда Кобейна в реанімаційному центрі Exodus у Лос-Анджелесі.