У США за рекордними цінами продали гітару і сигарети соліста гурту Nirvana Курта Кобейна
Фото: MTV

У США в Нешвіллі на аукціоні за рекордними цінами продали пачку сигарет та електрогітару Fender Mustang для лівої руки соліста гурту Nirvana Курта Кобейна, повідомляє Euronews.

Невідкрита пачка сигарет American Spirit, що належала Кобейну, імовірно, стала найдорожчою пачкою сигарет в історії — її продали за $5 200. Ця ціна значно перевищує очікувані $800–$1200.

"Ментолові American Spirit були улюбленою маркою покійної рок-зірки. Цю пачку врятував сусід Кобейна по кімнаті в реабілітаційній клініці у Лос-Анджелесі, де Кобейн пробув кілька днів, перш ніж накласти на себе руки", — йдеться в описі лота.

Фото: julienslive
Фото: julienslive

Електрогітару Fender Mustang для лівої руки, на якій Курт Кобейн востаннє грав у Мюнхені в 1994 році, продали за $1 587 500.

"Це справді культова гітара, оригінальні струни та оригінальний гітарний ремінь із чорною маскувальною стрічкою, що прикриває назву бренду Fender, тому що Курт не любив брендинг", — сказав Мартін Нолан, виконавчий директор Julien's Auctions.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Julien's Auctions (@juliens_auctions)

На аукціоні продали також інші речі артиста. Джинси, які співак носив у кліпі "Heart-Shaped Box", продали за $412 750. Вручну намальований ескіз і написаний текст пісні Smells Like Teen Spirit — за $91 000. Жовтий кардиган — за $13 000.

Усі речі спочатку були у сусіда Кобейна в реанімаційному центрі Exodus у Лос-Анджелесі.