У Великій Британії знесли будівлю, на якій був малюнок Бенксі вартістю $1,2 млн
Фото: Reuters

В англійському місті Дувр знесли будівлю, на якій був малюнок вуличного художника Бенксі. Твір оцінили в $1,2 мільйона, повідомляє CNN.

Бенксі створив цей малюнок у 2017 році, через рік після того, як Велика Британія проголосувала на референдумі за вихід з Європейського Союзу. Мурал на будівлі Castle Amusements зображував робітника, який відколює одну з 12 жовтих зірок на синьому прапорі ЄС.

У 2019 році стінопис, який став туристичною пам’яткою міста, зафарбували білою фарбою. Зараз, попри спроби потенційно відновити роботу, будівлю, на якій вона була намальована, знесли.

За словами речника міської ради Дувра, перед знесенням влада міста визначила, що твір Бенксі неможливо зберегти без значних витрат для місцевих платників податків. Він додав, що підрядники "намагаються визначити, чи можна якимось чином зберегти роботу Бенксі". Вони вже "успішно видалили зірки, частину людини та драбини непошкодженими".

Компанія, що займається демонтажем, покриває всі додаткові витрати. Це означає, що в разі успіху твір вважатиметься її власністю. Представниця компанії зазначила, що знайдені фрагменти малюнка зараз "оцінюються".

"Ми докладаємо всіх зусиль, щоб врятувати витвір мистецтва для спільноти", — наголосила речниця фірми, що займається демонтажем. Бенксі публічно не коментував інцидент.