Україна перемогла у конкурсі костюмів на "Міс Всесвіт"
Фото: Miss Universe Ukraine

Україна вперше за 70 років перемогла в номінації "Найкращий національний костюм" на конкурсі краси "Міс Всесвіт". За модель з Чернігова Вікторію Апанасенко голосували глядачі з усього світу, а не професійне журі. Про це розповіла дизайнерка Леся Патока.

Долучайтесь до нас на Facebook та беріть участь в дискусіях

Фото: Леся Патока
Фото: Леся Патока

"Ця перемога присвячується всім тим хто зараз б'ється і не здався. І особливо всім нашим військовим, які віддали своє життя і здоров'я за перемогу України", — додала дизайнерка.

За задумом дизайнерки Лесі Патоки та самої Вікторії Апанасенко, костюм "Воїн світла" є втіленням внутрішньої сили українців. Образ склали із золотої "броні", білої сукні, потужних крил з обпаленим війною пір'ям та золотого німба з колосками. Дизайнери надихалися архістратигом Михайлом, який вважається небесним патроном Києва.

Фото: Miss Universe Ukraine
Фото: Miss Universe Ukraine

За словами Патоки, в руках у Вікторії — зброя, її тіло — в стилізованих обладунках, водночас вона несе світло через тотальну пітьму, що прийшла на наші землі з агресором.

Художниця з костюмів та її команда працювали над образом протягом чотирьох місяців. Патока поєднала стилізовані елементи українського народного костюма з фентезійними деталями.