Українку розкритикували за "недоречний" допис про страту військового
Фото: Facebook / Васіліса Мазурчук

Колишня працівниця пресслужби Дніпропетровської обласної ради, експомічниця нардепа Верховної Ради України Васіліса Мазурчук у соцмережі розкритикувала українського воїна, якого стратили російські окупанти. Їй не сподобалось те, які слова сказав військовий перед смертю.

Про це вона написала у Facebook. Наразі пост Мазурчук прихований, однак користувачі поширюють у мережі скриншот.

Там ішлося про те, що смерть та страта жахливі завжди. Однак, мовляв, краще "померти гідно зі словами "Слава Україні", зробити останню затяжку і стати символом".

"Краще як Воллес у "Хороброму серці" — нескореним, ніж верещати їхньою мовою — "нєнада, больна". Помираючи, завжди краще зберегти гідність. Бо на війні уникнути загибелі інколи дуже важко", — написала вона.

Фото: Скріншот допису Василіси у facebook
Фото: Скриншот допису Васіліси у facebook

Далі вона пояснила, що, на її думку, немає сенсу "просити у нелюда не вбивати, щоб не було боляче". Каже, що "вони завжди зроблять навпаки".

Цей допис викликав хвилю обурень та критики з боку користувачів соціальної мережі. Жінці порадили звернутись до фахівців та видалити свій провокативний допис, оскільки це ображає почуття військових.

Той допис жінка приховала, натомість опублікувала новий, де зазначає, що люди все не так зрозуміли. Однак Мазурчук переконана, що "немає сенсу просити щось у нелюдів та вбивць".

"Ще раз, люди, не читайте криво. Ніхто нічию загибель не висміював. Я не можу передати, наскільки я хочу, щоб вони всі зникли. Пост був про те, що немає сенсу просити у нелюдів та вбивць — немає сенсу. Лише планомірне видавлювання нечисті з нашої землі", — написала Васіліса.

Увечері 11 квітня проросійські ресурси поширили відео, на якому страчують, ймовірно, українського військового: живому чоловіку відрізали ножем голову.