Українська книжка увійшла до світового рейтингу найкращої дитячої літератури 2023 року
Фото: The New York Times

Книжка "Хто зробить сніг" Мар'яни та Тараса Прохаськів увійшла до рейтингу найкращих творів для дітей та підлітків 2023 року за версією The New York Times. Добірку з 18 дитячих книжок опублікували на сайті видання.

Казку про кротів було спершу видано в Україні десять років тому. Цьогоріч Борис Дралюк і Дженніфер Крофт переклали її англійською мовою.

"Ця мила, дивна, трохи філософська книжка, ілюстрована м’якими каракулями, розповідає про новонароджених кротів-близнюків, які живуть у химерно уявній лісовій місцевості. Назва походить від віри кротів, що коли вони помруть, то піднімуться до хмар і зроблять сніг для тих, хто залишився", — йдеться в анотації New York Times.

"Хто зробить сніг" — це перша дитяча книжка письменника Тараса Прохаська, автора роману "Непрості". Для Мар’яни Прохасько вона також стала першим досвідом в ролі ілюстраторки.

Фото: ВСЛ
Фото: ВСЛ

"Хто зробить сніг" стала переможцем конкурсу "Книга року BBC–2013" у номінації "Дитяча Книга року BBC–2013", а також отримала премію "ЛітАкцент року–2013" у номінації "Поезія і проза для дітей", посіла перше місце рейтингу "Книжка року–2013" у номінації "Дитяче свято", а також потрапила до світового каталогу "The White Ravens" у 2014 році.