Укрзалізниця повернула воєнізовану охорону до пасажирських поїздів
Фото: Укрзалізниця

З 30 червня 2023 року до пасажирських поїздів повернули супровід воєнізованої охорони. Про це повідомили в Укрзалізниці.

Наразі охорона працює у поїздах №81 Київ – Ужгород, №41 Дніпро – Трускавець та № 712 Київ – Краматорськ. Щоб викликати працівників воєнізованої охорони, слід звернутися до провідника або начальника поїзда.

"Продовжуємо працювати над питаннями безпеки наших пасажирів. Разом із жіночими купе поновили охорону в окремих поїздах", — повідомив голова Укрзалізниці Євген Лященко.

За його словами, працівники відомчої охорони вже здійснили 17 рейсів та долучилися до вирішення декількох конфліктних ситуацій. Проєкт будуть масштабувати з урахуванням результатів першого тижня.

Зазначається, що двоє працівників воєнізованої охорони впродовж рейсу перебуватимуть у поїзді. Вони здійснюють постійний контроль за порядком та патрулюють вагони. "Всі співробітники воєнізованої охорони забезпечені спецформою, знаками розрізнення та проходять інструктаж перед кожним рейсом", — йдеться у повідомлені.

Під час рейсу працівники відомчої воєнізованої охорони АТ "Укрзалізниця" мають право здійснювати заходи фізичного впливу та використовувати спеціальні засоби, а також розглядати справи про адміністративні правопорушення та накладати адміністративні стягнення.

Також вони можуть затримувати та передавати правопорушників до правоохоронних органів, проводити особистий огляд та огляд речей.

Як повідомлялося раніше, у 2020 році Укрзалізниця запровадила пілотний проєкт з охорони пасажирських поїздів у русі силами воєнізованої охорони компанії. Працівники цього підрозділу супроводжували загалом 10 пасажирських поїздів. Під час повномасштабного вторгнення цей проєкт було призупинено.