В Укрзалізниці розповіли про перші результати тестування жіночих купе
Фото: Укрзалізниця

Укрзалізниця запустила пілотний проєкт поїздів далекого сполучення з жіночими купе. В компанії розповіли про перші результати тестування.

Ініціативу сприйняли "позитивно". Зазначається, що чотири рейси Укрзалізниці з жіночими купе зробили повне коло й побували в таких містах, як Харків, Дніпро, Кривий Ріг, Київ, Ужгород, Ясіня, Трускавець тощо.

"Вторгнень і провокацій, які нам подекуди активно обіцяли, не зафіксовано", — йдеться у повідомлені.

Зокрема, декілька квитків до жіночих купе помилково продали чоловікам. Однак, в Укрзалізниці кажуть, що причину цієї похибки знайшли та вже усунули. "Хлопців та дівчат розсадили по окремих купе за обопільною згодою", — додають в компанії.

Також представники Укрзалізниці підкреслили, що ціна квитка у жіночих купе така сама, як і у звичайних. Вони також не відрізняються якістю чи наповненням. "Ми навмисне не обирали для "пілоту" найкращі (або найгірші) вагони, щоб не створювати відчуття штучних привілеїв", — наголосили залізничники.

Пасажирам нагадали, що жіночими є саме купе, а не вагони загалом. Тому чоловіки можуть траплятися у вагоні. Проте ці вагони будуть в пріоритеті у патруля з шевроном "Залізна Безпека", який слідкуватиме за порядком.

В Укрзалізниці запевняють, що аналізують зауваження пасажирів й обіцяють збільшити кількість рейсів з жіночими купе, якщо буде багато позитивних відгуків.