Помірне вживання алкоголю не приносить користі для здоров’я — дослідження
Фото: Unsplash

Американська медична асоціація дослідила, що вживання алкоголю у невеликих кількостях не приносить користі для здоров'я.

Аналіз базувався на 107 дослідженнях, які охоплювали 4,8 млн учасників. Зокрема, основна ціль наукової роботи була дослідити смертність від загальних причин, а не спричинену певним захворюванням.

Раніше було чимало досліджень, які доводили, що люди, які вживають помірну кількість алкоголю, були здоровіші, ніж ті, що взагалі не вживали. Зокрема, одне таке дослідження повідомляло, що люди, які п'ють незначну кількість алкоголю, мають нижчий ризик інфаркту або інсульту, порівнюючи з людьми, які ніколи не пили або багато пили.

Зазначається: помірна кількість алкоголю — це одна склянка напою для жінок або дві — для чоловіків.

Однак результати цього дослідження показало, що вживання відносно невеликої кількості алкоголю не означає нижчий ризик смертності, порівнюючи з тими, хто не п’є алкоголь.

Для лікаря Еріка Коллінза головна цінність цього дослідження полягає в тому, що воно допомагає підвищити суспільну відповідальність.

"Це дослідження допоможе людям перестати себе обманювати, що, випиваючи, вони роблять корисну справу для свого здоров'я", — додає Коллінз.