В Амстердамі заборонили будувати нові готелі через надмірну кількість туристів
Фото: Unsplash

17 квітня місцева влада Амстердама ухвалила рішення, в якому забороняється будувати нові готелі в рамках боротьби з масовим туризмом. Про це пише CNN.

"Ми хочемо зробити і зберегти місто придатним для життя мешканців і гостей. Це означає: ніякого масового туризму, ніяких нових готелів і не більше 20 мільйонів ночівель туристів в готелях на рік", – йдеться в заяві мерії.

В мерії повідомляють, що новий готель в Амстердамі може бути побудований тільки в тому випадку, якщо інший такий заклад планують закрити та водночас кількість спальних місць не збільшується. Також новий готель має бути кращим — наприклад, більш екологічним.

Однак це правило не поширюється на готелі, які вже отримали дозвіл на будівництво.

Це останній із низки заходів, яких вжила столиця Нідерландів, щоб пом'якшити проблему надмірного туризму в місті.

У 2023 році міська рада закрила амстердамський круїзний термінал і заборонила лайнерам заходити у межі столиці.

Місцева влада ввела заборону на куріння канабісу в громадських місцях, змусила бари закриватися раніше і розглядала можливість перенесення секс-працівників Кварталу червоних ліхтарів у передмістя Амстердама.

Згідно з постановою 2021 року під назвою "Збалансований туризм в Амстердамі", міська рада "зобов'язана втрутитися", коли кількість туристів досягне 18 мільйонів осіб.