В Бородянці відновили зруйнований окупантами завод із виробництва екопакунків
Фото: Міністерство економіки України

У Бородянці відновили зруйнований окупантами завод із виробництва екопакування "Еко Баскет". Про це повідомили в Міністерстві економіки України.

Завод з виробництва екопакунків із натурального букового шпону повністю згорів навесні минулого року після влучання російського снаряда в другий поверх будівлі. Власниця підприємства Олена Мартинюк скористалася грантовою програмою "Власна справа", дізнавшись про неї в будинку для біженців у Польщі.

Фото: Міністерство економіки України
Фото: Міністерство економіки України

"Я була морально розбита, але ця новина дала мені імпульс. Для мене цей грант — не про гроші, а про повернення в Україну. Це те, що мене повернуло", — розповіла Олена.

Вона заповнила заявку на грант за одну ніч і, отримавши ствердну відповідь, разом із родиною повернулась у Бородянку. Разом із працівниками розшукали вцілілі частини обладнання та крок за кроком, своїми руками відновили виробництво.

Фото: Міністерство економіки України
Фото: Міністерство економіки України

З липня 2022 року уряд запровадив проєкт "єРобота", за яким можна отримати від держави безповоротну грантову допомогу для започаткування чи розвитку бізнесу. За програмою мікрогрантів "Власна справа" можна отримати до 250 000 грн.

Наразі приймання заявок на всі напрямки програми "єРобота" триває. Подання заявки здійснюється через портал "Дія".