У Брюсселі відбувається виставка про опір українців, які живуть в окупації
Фото: 'Жовта стрічка'

На площі Люксембург у Брюсселі відкрилася поп-ап виставка про стійкість і опір українців, які живуть в окупації.

Її організував рух громадського спротиву "Жовта стрічка". Виставка розповідає історію підпільного руху опору, що діє в умовах російського терору, який придушує будь-які проукраїнські настрої.

Фото: 'Жовта стрічка'
Фото: 'Жовта стрічка'

Відвідувачі мають змогу дізнатися анонімні історії активістів, розказані вперше, а також побачити реальні артефакти з тимчасово окупованих територій: паркан з отворами від куль зі звільненого Херсона з написом "Херсон — це Україна" та копію плаката, намальованого активісткою руху на обкладинці дитячого альбому.

Фото: 'Жовта стрічка'
Фото: 'Жовта стрічка'

Зокрема, на виставці представлені фото й відео з тимчасово окупованих територій, які демонструють роботу та результати руху опору.

"Мистецтво — це потужний інструмент, який допомагає донести до європейців інформацію про жахи, що відбуваються в Україні через російське вторгнення. Тисячі хоробрих людей борються проти величезної ідеологічної бульбашки, в яку російська пропаганда вкладає мільйони. Жовта стрічка — це символ нескореності українців", — говорить Представник України при Європейському Союзі Всеволод Ченцов.

Фото: 'Жовта стрічка'
Фото: 'Жовта стрічка'

Виставка проводиться за інформаційної підтримки Promote Ukraine.