У Чехії офіціант увімкнув гімн Росії, як дізнався, що в закладі українці – його звільнили
Фото: CottonClub Brandýs / Facebook

У Чехії офіціант ресторану CottonClub Brandýs увімкнув гімн Росії, а потім сирену повітряної тривоги, коли дізнався, що в закладі є українці. Про це українська біженка Олеся Кошілка повідомила у своїх соцмережах, опублікувавши відео, на якому чути російський гімн.

За її словами, прийшовши в ресторан пообідати, дівчата сіли за столик і попросили пароль від Wi-Fi. "Скорше всього офіціант почув акцент, він посміявся і сказав, що інтернет є тільки російський", — додає Кошілка.

"Ми не звернули увагу і чекали своє замовлення. Через 5 хвилин вони включили гімн Росії. Ми зайшли всередину і спитали: "Це гімн Росії?", на що нам відповіли "так". Коли сказала, що я українка нам відповіли: "і що?", посміялись та ввімкнули звук сирени", — розповідає дівчина.

@meilleeur_

2.8: Прийшовши в ресторан пообідати, ми сіли за столик і я попросила пароль від Wi-Fi. Скорше всього офіціант почув акцент та посміявся сказавши, що Інтернет є тільки російський. Ми не звернули увагу і чекали своє замовлення. Через 5 хвилин вони включили гімн росії. Ми зайшли всередину і спитали: "Це гімн росії?", на що нам відповіли "так". Сказавши, що я українка нам відповіли: "і цо?", посміялись та ввімкнули звук сирени. 3.8: ❗️Адміністрація закладу вибачилася перед нами, а також звільнила офіціанта-ініціатора. Прошу не писати відгуки на інші заклади з такою ж назвою, цим ви псуєте репутацію закладів, які тут ні до чого

♬ оригинальный звук – Olesya Koshilka

У коментарі "Радіо Свободі" Олеся Кошілка зазначила, що не всі працівники ресторану підтримали вчинок офіціанта. Інші — ввічливо спілкувалися з дівчатами.

CottonClub Brandýs розташований у невеликому містечку Брандис-над-Лабем-Стара-Болеслав. У Чехію Олеся переїхала після початку повномасштабної війни РФ проти України.

"Відео набрало понад мільйон переглядів. Дуже багато було негативних відгуків про заклад. Після чого подзвонив його власник, попросив вибачення, сказав, що сам він за Україну і не розуміє, як могло так статися", — каже українка.

Зокрема, заклад опублікував публічне вибачення на своїй сторінці у Facebook.

"Від імені керівництва CottonClub Brandýs ми хочемо повідомити, що ми не згодні з політичними поглядами наших працівників і відмежовуємося від них. Після вчорашнього інциденту в нашому ресторані керівництво компанії вирішило звільнити ініціатора, тому він більше не є нашим працівником. Ми також не згодні з порушенням прав і свобод людини, яке відбувається проти України", — йдеться у заяві.