Цього року на восьми вулицях Києва облаштують велодоріжки: де саме
Фото: Unsplash

Цього року на восьми вулицях Києва облаштують велодоріжки, повідомила заступниця начальника управління транспорту та міської мобільності Департаменту транспортної інфраструктури Дар’я Данилюк, пише "Вечірній Київ".

Йдеться про вулиці Арсенальна, Тампере, Вифлеємська, Гонти, Катерини Білокур, Червоноткацька, Миколи Кибальчича та Івана Микитенка (від вулиці Остафія Дашкевича до вулиці Братиславської).

На цих вулицях оновлять схеми організації дорожнього руху з урахуванням веломережі. Також працівники Київавтодору нанесуть оновлену розмітку веломережі та відповідні дорожні знаки. Загалом облаштують близько 14 кілометрів веломережі.

Додатково під час капітальних ремонтів планують облаштувати ще 30 кілометрів веломережі.

"Загалом на сьогодні у Києві нараховується близько 200 кілометрів велодоріжок", – зазначає Дар’я Данилюк.

Також Департамент транспортної інфраструктури КМДА спільно з профільними підприємствами продовжує впроваджувати окремі смуги руху для громадського транспорту. Відповідно до правил дорожнього руху, такими смугами мають право рухатися й велосипедисти.

Нещодавно на вулиці Щусєва в Шевченківському районі столиці дорожники впровадили смугу для громадського транспорту. Вона має довжину 2,5 км в обох напрямках.

Такі смуги збираються облаштувати ще на кількох вулицях. "Зараз питання узгоджуємо з поліцією, щоб визначитися, де це можна зробити з точки зору безпеки", — додає Данилюк.