В Італії знайшли нову картину художника часів Відродження Рафаеля
Фото: Jacqueline Phillips / Х

В Італії виявили нову картину Рафаеля, на якій зображена Марія Магдалина. Про це повідомили експерти на міжнародній конференції в Перголі, пише італійське інформагентство ANSA.

Обличчя Магдалини змальоване з К’яри Фанчеллі, дружини Перуджіно — італійського художника доби Відродження. Картина була намальована на дерев’яній панелі з тополі розміром 46 см на 34 см.

Портрет датований 1504 роком та належить до іноземної приватної колекції. Група вчених, що дослідила портрет, приписала його Рафаелю.

Фото: Jacqueline Phillips / Х
Фото: Jacqueline Phillips / Х

Наступного тижня фахівці презентують дослідження "Магдалина Рафаеля, коли учень перевершує вчителя", повідомляють в ANSA.

Рафаель Санті — італійський живописець, графік і архітектор умбрійської, а згодом римської школи. Один з найяскравіших представників мистецтва епохи Високого Відродження, або римського класицизму початку XVI століття.

За своє недовге життя він став одним з найславетніших і багатих художників Італії. У своїх творах Рафаель втілив уявлення про піднесені ідеали ренесансного гуманізму. Наприкінці життя переїхав до Рима.