В Ізраїлі вилучили згадки про Грету Тунберг із навчальних матеріалів через її позицію
Фото: Грета Тунберг / Instagram

Міністерство освіти Ізраїлю видалило згадки про шведську екоактивістку Грету Тунберг з навчальних матеріалів, оскільки вона підтримала палестинців у секторі Гази. Про це повідомляє ізраїльське видання Ynet із посиланням на заяву міністерства.

У міністерстві зазначили, що Тунберг втратила право вважатися взірцем для наслідування і тепер не може надихати своїм прикладом ізраїльських учнів.

"ХАМАС — терористична організація, яка вбила 1400 безневинних ізраїльтян, зокрема дітей, жінок та людей похилого віку, і викрала понад 200 осіб у Газі. Ця позиція позбавляє її [Грету Тунберг] права бути зразком моральних та освітніх цінностей. Вона більше не має права використовуватися як модель для натхнення та навчання ізраїльських студентів", — йдеться у заяві Міністерства освіти Ізраїлю.

20 жовтня Грета Тунберг опублікувала допис на підтримку палестинців у Газі. Зокрема, вона написала: "Сьогодні ми страйкуємо на знак солідарності з Палестиною та Газою. Світ повинен висловитися і закликати до негайного припинення вогню, справедливості та свободи для палестинців і всіх постраждалих цивільних осіб".