У Києві частково відмовляться від косіння трави заради експерименту
Фото: Unsplash

Цього року в Києві обрали визначені експериментальні ділянки, на яких висадять декоративні луки та застосують підхід відмови від косіння. Про це повідомив начальник Управління екології та природних ресурсів КМДА Олександр Возний.

За його словами, цієї весни були визначені декілька ділянок у кожному районі міста, де комунальники висадять декоративні луки та застосують підхід натурального росту трав.

"В обох випадках йдеться про мінімальне скошування, а отже, не тільки економію ресурсів, але і створення ідеальних умов для розвитку і захисту біорізноманіття", — додав Возний.

У столиці з’явиться 25 декоративних лук, зокрема на транспортних розв’язках, розподільних смугах і ділянках уздовж автомобільних доріг. Приблизно така ж кількість ділянок, які розташовані не в зоні активної рекреації, буде виділена для проведення експерименту із відмовою від косіння.

Декоративні луки та обмеження косіння на визначених ділянках є поширеною практикою в багатьох європейських столицях, зокрема Лондоні, Відні, Берліні. Важливою перевагою цих підходів є забезпечення харчуванням (пилок та нектар) комах-запилювачів – а це зі свого боку сприяє розвитку біорізноманіття.