У Києві оцифрували майже 23 000 зелених насаджень
Фото: Unsplash

У Києві продовжують наповнювати онлайн-мапу дерев. Вже оцифрували майже 23 000 зелених насаджень, повідомив голова управління екології КМДА Олександр Возний.

Зазначається, що створювали онлайн-мапу не тільки щоб інвентаризувати й зафіксувати кількість та стан дерев, які перебувають на балансі міста, але і надати громаді інструменти контролю.

"Минулого року ми були вимушені призупинити наповнення ресурсу з безпекових міркувань, адже йдеться про високоточні карти. Однак нещодавно було знайдене рішення, і робота поновилася", — зазначив Олександр Возний.

Після закінчення воєнного стану мапу викладуть у відкритий доступ. Онлайн-ресурс міститиме фотографію кожного оцифрованого дерева, інформацію про його місцеперебування (з прив’язкою до точних координат), вид, діаметр стовбура, висоту та стан.

Фото: КМДА
Фото: КМДА

Возний зауважив, що ідея оцифровувати міські дерева не нова, адже подібні мапи створюються у багатьох мегаполісах світу, зокрема у Нью-Йорку, де міська онлайн-мапа дерев містить інформацію про понад 850 000 зелених насаджень.