У Києві встановили перше мобільне укриття з бетону — фото
Фото: КМВА

В Києві встановили перше "пілотне" мобільне укриття. Воно виготовлене з високоякісного бетону і може захистити від вибухової хвилі та осколкового ураження. Про це повідомили у Київській міській військовій адміністрації.

Один модуль може розмістити до 20 людей. Таке укриття збирається як звичайний конструктор. Залежно від кількості людей, можна зібрати дві, три й більше секцій.

Фото: КМВА
Фото: КМВА

Зазначається, що встановлюються споруди такого типу досить швидко, головне, аби була міцна основа, фундамент. Всередині вони обладнані лавочками для сидіння, засобами пожежогасіння, водою та медичними наборами для першої допомоги.

Укриття модульного типу планують встановлювати у місцях, де немає укриттів або де значна відстань до споруд цивільного захисту.

Фото: КМВА
Фото: КМВА

"Досвід показав, що у момент ракетних загроз час, за який людина може дістатися до безпечного місця дуже важливий. Після детального вивчення усіх споруд такого типу, буде ухвалено рішення, де саме і якої модифікації споруди потрібно встановити у Києві", — додав Сергій Попко, начальник КМВА.

Фото: КМВА
Фото: КМВА