Запрацював сервіс пошуку притулку для тварин
Фото: Unsplash

У Києві створили новий сервіс "єКуточок", завдяки якому власники домашніх тварин, а також волонтери та опікуни безпритульних тварин зможуть знайти тимчасовий прихисток для своїх підопічних. Про це повідомляє КМДА.

Проєкт "єКуточок" реалізували фахівці комунального підприємства "Київська міська лікарня ветеринарної медицини". Поки що платформа працює в тестовому режимі, проте зареєструватися на ній можна вже зараз.

Користувачі можуть створити акаунт двох типів: для тих, хто шукає тимчасовий притулок для тварини, і для тих, хто може його надати.

Сервіс розробили через високий попит на послуги перетримки тварин — з проханням прихистити собаку чи кота кияни часто звертаються до комунальної лікарні ветмедицини. Це стосується і безпритульних тварин, знайдених на вулиці. Також сервіс стане у пригоді тим, хто їде з міста у справах чи у відпустку і не має з ким залишити домашнього улюбленця.

Зокрема, сервіс може бути також корисним для тих людей, які хочуть зрозуміти, чи готові вони завести домашню тварину, взявши кота чи собаку на перетримку на кілька днів.

Користуватись сервісом "єКуточок" можуть не лише містяни, а й ветклініки, притулки, громадські організації. Окрім перетримки, у сервісі можна знайти пропозиції щодо вигулу собак, догляду чи годування тварин, дресирування, ветеринарного супроводу, фотозйомки.

Розробники сайту чекають на відгуки від користувачів, аби зробити його максимально зручним та функціональним.