На Київщині відкрили модульний садочок — фото
Фото: КОВА

У селі Загальці Бородянського району Київщини відкрили модульний дитячий садочок за сприяння благодійного фонду "Угорська екуменічна служба допомоги-Україна". Про це повідомляє Київська обласна військова адміністрація.

Фото: КОВА
Фото: КОВА

Новий освітній заклад розрахований на одночасне навчання 55 дітей. Він повністю забезпечений необхідними меблями, кухнею та генератором.

Також у садку створені безпечні умови перебування, сучасний освітній простір та архітектурний дизайн. Наразі його відвідують близько 30 дітей дошкільного віку та навчаються учні 1 і 2 класу.

Фото: КОВА
Фото: КОВА

"Модульний садочок — це лише перший, тимчасовий етап. Наступним буде повна і комплексна відбудова всіх соціальних закладів. Зокрема, і закладу освіти в Загальцях",— каже т.в.о. голови КОДА Дмитро Назаренко.

Фото: КОВА
Фото: КОВА

До закладу освіти 3 квітня завітала іноземна делегація: заступник міністра закордонних справ і торгівлі Угорщини Левенте Мадяр, генеральний директор Екуменічної Служби допомоги Ласло Легел.

Також закордонні гості побували в селі Синяк, де зараз тривають будівельні роботи адміністративної будівлі. Це буде офісне приміщення, що поєднає в собі ЦНАП, амбулаторію та поштове відділення. Воно розраховане на надання базових послуг для майже 1700 мешканців Синяківського старостату, зазначають в КОВА.

Фото: КОВА
Фото: КОВА