На Київщині цього року відновлять 150 багатоквартирних будинків
Фото: КОВА

На Київщині до кінця 2023 спільно з "Фондом енергоефективності" планують відновити та енергомодернізувати щонайменше 150 багатоквартирних будинків. Про це повідомили у Київській ОВА.

Мова йде про багатоквартирні будинки, які були пошкоджені внаслідок російської військової агресії. Перші чотири будинки вже відновили в Ірпені за програмою "ВідновиДІМ". До участі в програмі залучаються ті будинки, в яких створено об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ).

Програма "ВідновиДІМ" фінансує заміну або ремонт віконних блоків і блоків балконних дверей, зовнішніх дверей, ремонт пошкоджень фасадів і покриття будівлі, обладнання дахових котелень та інженерних мереж.

Отримані кошти ОСББ може використати як для будівельних робіт, так і для придбання необхідних для їхнього виконання матеріалів та обладнання.

Ця програма поєднана з впровадженням енергоефективних заходів на 2023-2024 роки. Зазначається, що КОВА дофінансує роботи, які не можуть бути виконані в межах реалізації програми "ВідновиДІМ", або ті, на виконання яких не вистачило коштів.