У Київській області відкрили декілька пляжів для купання: перелік
Фото: bigkyiv

На Київщині офіційно відкрили для купання та відпочинку п'ять пляжів. Про це повідомили у Київській ОВА на запит РБК-Україна.

Долучайтесь до нас на Facebook та беріть участь в дискусіях

Зазначається, що узбережжя й акваторії річок є частиною операційної зони відповідальності військових, де здійснюються заходи з оборони — зокрема мінування, патрулювання кораблів.

Тим часом є облаштовані пляжі для масового відпочинку, за які відповідає місцева влада. В КОВА назвали безпечні пляжі, на яких дозволено купатися влітку 2023 року:

  • Ржищівський міський комунальний пляж на річці Дніпро (вул. Адмірала Петренка);
  • Центральний пляж у місті Українка на річці Дніпро;
  • міський пляж міста Українка на річці Стугна (вул. Вишнева);
  • пляж Центральний у місті Біла Церква на річці Рось (вул. Росьова);
  • пляж у селі Чайка Богуславського району на річці Рось (вул. Замлинця).

Стихійні місця відпочинку залишаються без професійної допомоги рятувальників і медиків. В таких місцях ставлять таблички "Купатися заборонено!", а небезпечні місця водойм позначають віхами або червоними буями з написом "Небезпечно!".

В умовах воєнного стану в Україні пляжний відпочинок доступний не на всіх водоймах. Особливо обмеження стосуються річок та водосховищ.

"Київська область після деокупації забруднена вибухонебезпечними предметами. Підрозділи ДСНС проводять оперативне розмінування акваторії, але на сьогодні більшість водних об'єктів області залишаються необстеженими", – кажуть у КОВА.