У Києві біля Золотих Воріт відкриється незалежна книгарня "Збірка"
Фото: zbirka_bookshop / Instagram

У Києві 14 лютого відкриється незалежна книгарня "Збірка", яка спеціалізуватиметься на нонфікшні. Вона розміститься біля Золотих Воріт. Про це йдеться на сторінці книгарні у соцмережах.

У новій книгарні можна буде знайти літературу про дизайн, архітектуру, мистецтво, культуру, соціологію, урбаністику, історію, психологію, кулінарію, інформаційні комунікації, фотографію, музику та моду.

За словами власниці Наталки Кузьменко, художньої літератури й кави у продажу не буде. Однак будуть вініл та іноземні видання й журнали. Зокрема, у "Збірці" проводитимуть лекції, маленькі вечірки та зустрічі.

Фото: zbirka_bookshop / Instagram
Фото: zbirka_bookshop / Instagram

"Ми віримо, що книга — це ваша приватна вечірка, де можна все. Де автор — головний провідник, а ви — головний персонаж. Ми поважаємо книги, але вважаємо, що нормально робити замітки на полях, ставити келих на книгу чи сісти на неї в укритті під час повітряної тривоги, якщо більше немає місця", — розповіла Кузьменко.

Над окремими полицями запросили попрацювати спеціалісток та спеціалістів з різних напрямів: мистецтвознавиця Галина Глеба зробила добірку книг з історії мистецтва; фотографка Юлія Радіонова — з еротичної фотографії; автори проєкту BookPie — з кулінарних видань. Водночас у "Збірці" ексклюзивно буде представлений харківський журнал "Люк".

У книгарні весь інтер`єр створювали власноруч з резидентами-художниками. Тому "ідеальних полиць і стелажів не буде". А з березня планують поставити у приміщені бар зі снеками з собою.