У Лондоні збудували найвищу в Європі модульну житлову будівлю – фото
Фото: Apex Drone

В лондонському районі Кройдон звели 163-метровий хмарочос, який вважається найвищим у Європі модульним житловим будинком, повідомляє Dezeen.

Будівля під назвою "College Road" складається з двох суміжних 50- і 35-поверхових веж, які огорнуті складчастим керамічним фасадом. Хмарочос був зведений із 1725 об’ємних модульних одиниць, що були розміщені навколо бетонного стрижня.

Фото: Apex Drone
Фото: Apex Drone

HTA Design прагнула створити будівлю, яка б використовувала модульну конструкцію, але виглядала б подібно до архітектурної спадщини Кройдона. Геометричний дизайн будівлі був створений завдяки забудовам, зведеними у південному Лондоні в 1950-х і 60-х роках, зокрема бруталістська NLA Tower Ріхарда Зайферта.

Нижча вежа комплексу вміщає 120 квартир — це доступне житло. У вищій вежі — 817 квартир для оренди й інші приміщення, такі як студія для запису подкастів, спа з сауною, тренажерний зал, коворкінг і сад на даху.

Фото: Apex Drone
Фото: Apex Drone

"Кожен аспект забудови був розроблений, щоб запропонувати мешканцям найбільш зручний для життя приватний простір, а також мати можливість безкоштовно користуватися справді фантастичними комунальними зручностями", – зазначив генеральний директор HTA Design Саймон Бейлісс.

Фото: Richard Downer
Фото: Richard Downer

Щоб створити візуально привабливий вуличний ландшафт, будівлю на рівні вулиці задекорували 14 000 глазурованими плитками, які створив дизайнер Адам Натаніель Фурман.

Плитки мають тривимірну форму шеврона й ромба, вони створюють градієнт, що переходить від блакитного у нижній частині стовпців до білого у верхній частині.

Фото: Taran Wilkhu
Фото: Taran Wilkhu
Фото: Apex Drone
Фото: Apex Drone