В Нью-Йорку продають таунхаус з фільму "Сам удома 2" за $6,7 млн
Кадр з фільму

П'ятиповерховий таунхаус на Мангеттені, в якому Кевін Маккалістер захищався від "липких бандитів" у фільмі "Сам удома 2: Загублений у Нью-Йорку", продається за 6,7 мільйона доларів, повідомляє The New York Times.

Будинок із чотирма спальнями та п’ятьма ванними кімнатами розташований за адресою Західна 95-та вулиця, 51 у Верхньому Вест-Сайді.

Згідно зі Zillow, це "витончена" будівля з коричневого каменю XIX століття, розроблена Мартіном В. Б. Фердоном, "ідеально поєднує позачасову елегантність із сучасними зручностями".

Коли Кевін Маккалістер вимушено покинув готель The Plaza у фільмі 1992 року "Сам удома 2", він прямує через місто до Верхнього Вест-Сайду, де його дядько Роб має будинок. Але дядька немає в місті, а будинок ремонтують. Однак Кевіну знову потрібно захищатися від бандитів Гаррі та Марва, тож він встановлює пастки в будинку, щоб відбиватися від них.

Хоч більшу частину фільму знімали в Нью-Йорку, включно зі сценами в Radio City Music Hall і Empire Diner, сцени в приміщенні будинку дядька Роба знімали на Браунстоун-стріт, ділянці заднього двору студії Universal у Лос-Анджелесі.

Водночас це не завадило людям постійно приходити до мангеттенської адреси, каже Ніколь Катс, директорка з лістингу компанії Vandenberg, The Townhouse Experts, яка представляє інтереси продавця: "Вони приїжджають, щоб сфотографуватися з фасадом будинку дядька Роба".

Зокрема, діти досі пишуть листи власникам будівлі, в яких розповідають про "Сам удома" під час Різдва.

Фото: Vandenberg, The Townhouse Experts
Фото: Vandenberg, The Townhouse Experts

Будинок із класичним схилом, еркерами та заднім садом був побудований наприкінці 1880-х і повністю відремонтований на початку 2000-х. Теперішні власники придбали таунхаус у 2009 році за 4,7 мільйона доларів.

"Він у культовому списку. Він у красивому кварталі Центрального парку. Перший квартал між Колумбусом і Амстердамською — це те, що ми називаємо "парковим кварталом", і таунхаус насправді розташований у найгарнішому з паркових кварталів 90-х років, тому що він має красиві таунхауси по обидва боки вулиці, що виходять вікнами один на інший", — додає агент із продажу Декстер Гер'єрі.