В одному з готелів Києва зафіксували спалах гострої кишкової інфекції
Фото: Unsplash

В одному з київських готелів виявили спалах гострої кишкової інфекції, захворіли шість осіб, повідомили у Головному управлінні Держспоживслужби в Києві.

Спалах інфекції пов’язують із вживанням страв з яєць в одному з готелів Києва 2 та 3 лютого. Тоді Держспоживслужба з 5 до 7 лютого позапланово перевірила оператора ринку, який відповідає за харчування в цьому закладі.

Зазначається, що готель отримував яйця від двох постачальників із Київської області. Під час інспектування встановили порушення закону про харчові продукти. Тож інспектори призупинили діяльність оператора ринку, який відповідає за харчування в цьому готелі.

Водночас у результаті лабораторного дослідження яєць виробника сальмонели й інших зразків патогенної мікрофлори не виявили.

Зокрема, 16 лютого в Центрі громадського здоров’я МОЗ повідомили Держпродспоживслужбі, що в громадян Польщі, які перебували в тому самому готелі з 2 до 4 лютого та вживали страви з яєць, виявили сальмонелу. Загалом зі скаргами звернулися четверо осіб: два випадки захворювання бактеріологічно підтвердили, а одна з них — безсимптомний носій.