У Швейцарії на 60 діб арештували письменника, який назвав журналістку "товстою лесбійкою"
Фото: Laurent Gillieron

У Швейцарії суд ухвалив рішення арештувати на 60 діб франко-швейцарського письменника та полеміста Алена Бонне, відомого під псевдонімом Ален Сораль, за наклеп, дискримінацію і розпалювання ненависті. Про це повідомляє Associated Press.

А також Бонне зобов'язали сплатити судові витрати та штрафи на загальну суму 1000 швейцарських франків додатково до ув'язнення.

Два роки тому Бонне опублікував у Facebook відео, в якому назвав журналістку швейцарських газет Tribune de Geneve і 24 Heures Катрін Машерель "товстою лесбійкою" і сказав, що вона займається квір-активізмом, бо є начебто "несповна розуму".

"Це судове рішення є важливим моментом для справедливості та прав ЛГБТКІ людей у ​​Швейцарії. Засудження Алена Сораля є сильним сигналом того, що в нашому суспільстві не можна терпіти гомофобну ненависть", — сказала Муріал Вегер, співдиректорка групи лесбійських активістів LOS.

Адвокат Алена Бонне описав ситуацію як "злочин за переконання" та заявив, що його клієнт буде подавати апеляцію до федерального суду Швейцарії, а "за необхідності" — до Європейського суду з прав людини.

Зазначається, що письменника вже було засуджено близько 20 разів у Франції, в основному за злочини, пов’язані з розпалюванням ненависті, наклепом, антисемітськими образами і запереченням Голокосту.

З 2020 року у Швейцарії дискримінацію людей за ознакою сексуальної орієнтації вважають порушенням закону.