У США 7-річна дівчинка знайшла в парку алмаз вагою 2,95 карата на свій день народження
Фото: Arkansas State Parks

В американському штаті Арканзас 7-річна Аспен Браун на свій день народження знайшла в парку золотисто-коричневий алмаз вагою 2,95 карата, пише CNN.

Це сталося в Національному парку "Кратер алмазів", розташованому в місті Мерфрісборо. Дівчинка туди прийшла з татом і бабусею, щоб відсвяткувати свій день народження.

Браун знайшла дорогоцінний камінь розміром з горошину на стежці вздовж північно-східної сторони парку.

"Алмаз Аспен має золотисто-коричневий колір і блищить. Це цілісний кристал без зламаних граней і з невеликою щілиною з одного боку, яка утворилася під час формування алмазу. Це, безперечно, один із найкрасивіших алмазів, які я бачив за останні роки", — каже Веймон Кокс, помічник суперінтенданта парку.

Ця знахідка стала другою за величиною, виявленою відвідувачами парку цього року. На першому місці — коричневий алмаз вагою 3,29 карата, який знайшли у березні.

Зазначається, що у парку "Кратер алмазів" відвідувачі можуть знаходити один-два алмази щодня. Загалом уже було виявлено понад 75 000 коштовних мінералів з того часу, як фермер вперше виявив алмази на цій землі.

Згідно з даними парку, поле площею 37 акрів, де відвідувачі можуть шукати скарби, є розмитою поверхнею вулканічного кратера. Крім алмазів, внаслідок унікальної геології тут зустрічаються й інші дорогоцінні камені, такі як аметисти та гранати.