У США померла 104-річна жінка, яка нещодавно стрибнула з парашутом
Фото: Daniel Wilsey

У США померла 104-річна Дороті Гоффнер з Чикаго, яка нещодавно стрибнула з парашутом. Вона могла потрапити до Книги рекордів Гіннеса як найстаріша людина, яка це зробила. Про це повідомляє The Guardian.

Її близький друг Джо Конант сказав, що Дороті померла уві сні в ніч проти 8 жовтня, додавши, що жінка мала дивовижну енергію та мала гострий розум до кінця своїх днів.

"Вона була невтомною. Вона не була людиною, яка б дрімала вдень або не приходила на якісь заходи, вечерю чи щось інше. Вона завжди була поруч, повністю присутня. Вона продовжувала йти завжди", — додав Конант.

1 жовтня Гоффнер стрибнула з парашутом у тандемі з інструктором. Вона вистрибнула з літака з висоти 4 100 метрів на Skydive Chicago в Оттаві, штат Іллінойс.

Представники Книги рекордів Гіннеса не встигли підтвердили рекорд Гоффнер, але Конант працюватиме над документами, щоб жінці посмертно надали звання найстарішого парашутиста світу. Нинішній рекорд у травні 2022 року встановила 103-річна Ліннея Інгегард Ларссон зі Швеції.

Конант додав, що Дороті не стрибала з парашутом, щоб встановити новий рекорд. Їй просто дуже сподобався перший стрибок у віці 100 років, і вона хотіла повторити це ще раз.