У США знімуть фільм жахів про Мікі Мауса – персонаж став суспільним надбанням
Фото: Sleight of Hand Productions

З 1 січня 2024 року версія Мікі Мауса 1928 року стала суспільним надбанням. І виробники інді-горорів уже анонсували фільм жахів із цим персонажем, повідомляє Variety.

Режисер Стівен Ламорт збирається зняти комедійний фільм жахів за мотивами дебютного мультфільму про Мікі Мауса "Пароплав Віллі". У ньому миша-садист знущатиметься з пасажирів порома.

"Пароплав Віллі приносив радість багатьом поколінням, але під цим веселим образом ховається потенціал для чистого, безпідставного терору, — сказав Ламорт. — Це проєкт, про який я мріяв, і я не можу дочекатися, коли представлю світові цей спотворений погляд на улюбленого персонажа".

Термін дії авторських прав Disney на "Пароплав Віллі" разом з правами на оригінальні версії Мікі та Міні Мауса закінчився. Однак компанія все ще зберігає авторські права на пізніші, більш знайомі версії персонажів. Тому там заявили, що будуть пильно захищати свої торгові марки.

Продюсери горору працюють з командою юристів, щоб переконатися, що вони дотримуються закону. Водночас Ламорт розповів, що герой його стрічки не називатиметься "Мікі Маус", натомість він матиме імʼя "Пароплав Віллі". Виробництво фільму розпочнеться навесні.