В Уганді 70-річна жінка народила двійню
Фото: WHI&FC

70-річна жінка народила двійню в одній із лікарень Уганди. Вона стала найстарішою жінкою, яка народила дитину в Африці, повідомляє BBC.

Сафіна Намуквая народила хлопчика та дівчинку за допомогою кесаревого розтину в репродуктивному центрі в столиці країни Кампалі. Вона завагітніла після процедури екстракорпорального запліднення (ЕКЗ).

Фахівець із фертильності в Міжнародній жіночій лікарні та Центрі репродуктивності (WHI&FC) Едвард Тамале Салі розповів, що мати використовувала донорську яйцеклітину та сперму свого партнера для процедури запліднення (ЕКЗ).

Діти народилися передчасно — на 31 тижні, їх помістили в інкубатори. За словами лікарів, зараз мати й двійнята почуваються добре.

Фото: WHI&FC
Фото: WHI&FC

"Ми досягли надзвичайного — народили двійнят найстаршій матері в Африці, якій 70 років!" — зазначили у центрі репродуктивності. Сама Сафіна називає це "дивом".

Намуквая зазначила, що її вагітність була важкою, оскільки партнер покинув її, коли зрозумів, що у неї народяться двійнята. "Чоловіки не люблять, коли їм кажуть, що ви носите більше однієї дитини. Відтоді, як я потрапила сюди, мій чоловік жодного разу не з'явився", — додала вона.

Це другі пологи Сафіни за три роки. У 2020 році вона народила дівчинку. Жінка зазначила, що хотіла мати дітей після того, як над нею "знущалися за бездітність".